Ustvarjanje pametnih mest v praksi | Dogodek #Innovate polfinale

Fotografija osebe Zavod Ypsilon.

Na polfinalnem dogodku, ki se bo odvil v sklopu projekta #Innovate, bosta raziskovalca Marko Peterlin in Luka Mladenovič predstavila primere dobrih praks pri ustvarjanju pametnih mest, konkretno v Sloveniji.

📍 Kaj so ključni izzivi pri načrtovanju prometa v mestih?
Kaj se dogaja v zadnjih letih in kako prihaja do sprememb?
Kako je s parkirno politiko pri nas?
Videli bomo, kako mesta s sodobnimi tehnologijami že delujejo na tem področju.

📍 Prisostvovali bomo tudi pitch-anju udeležencev dogodka #Innovate, ki bodo svoje inovativne rešitve za pametna naselja predstavili pred komisijo in gostoma.

Pridite pogledat, kakšni potenciali se skrivajo med inovativnimi mladimi!

PRIJAVE NA: cicproject.org/opening-semifinal-event-slovenia/
_____

Marko Peterlin je direktor IPoP – Inštituta za politike prostora, ki podpira skupnosti pri trajnostnem urejanju prostora. Osredotoča se na trajnostno mobilnost in upravljanje. Zadnje čase ga še posebej zanimata hoja kot mobilnostna praksa in parkirna politika.

Luka Mladenovič je raziskovalec na področju trajnostne mobilnosti in urbanističnega načrtovanja. Ukvarja se z izzivi povezanimi z upravljanjem mobilnosti, spreminjanjem potovalnih navad prebivalcev in promocije hoje in kolesarjenja. Vključen je v vrsto nacionalnih in evropskih projektov na tem področju.

_____

Ustvari inovativne poslovne rešitve | #Innovate program spodbuja mlade k iskanju inovativnih poslovnih rešitev za tri izzive, ki jih bodo reševali s pomočjo mentorjev. Udeleženci bodo imeli možnost razviti svojo idejo, jo pitchati pred komisijo, osvojiti nagrade ter se mrežiti z mladimi iz petih različnih držav.

Projekt Code.Innovate.Connect ponosno podpira SAP Slovenija.
Projekt Code.Innovate.Connect poteka v sklopu iniciative Europe Code Week.